.comment-link {margin-left:.6em;}

KyberKurat

Idiotismi võidukäik(6): juriidiliselt on kõik korrektne!

Saturday, November 19, 2005

Väärtused Eesti Vabariigis

Toomas Paul kirjutras EPLi hea artikli väärtuste teemal - http://www.epl.ee/artikkel_305592.html

Lugege!
Mõneti see on minu arvates küll laialivalguv, õigemini mina oleks kirjutand veidi teiste nurga alt või rõhuasetusega... aga kui mahti saan siis postitan ka oma nägemuse tänase Eesti väärtushinnangutest.

Ja tal on õigus, mitte inimene ei vali väärtuse, vaid väärtus valib tema... Kuidas see ütlus oligi, et If you're not a Democrat when you're young, you're heartless...if you're still a Democrat when you're older, you're an idiot. Ma ei nõustu sellega, kuid see peegeldab hästi ühiskonna väärtuste muutumist ja omakasust lähtumist... sa usud sellesse, mis parajasti sulle "sobivam" on.

1 Comments:

  • Lugesin Pauli artikli läbi.
    Mulle tundus VÄGA häirivana DNA avastaja tirimine siia juttu. Mingi sisemine tunne ütleb, et siin härra Paul tsiteerib valesti, rebib kusagilt kontekstist välja. Kontrollin seda asja. Mulle ei meeldi selline pealiskaudsus.
    Mis puudutab pühadust, siis siin kindlasti ratsionaalne vaatepunkt peab seda arusaama teisiti vaatlema.
    Võrdsusega on kindlasti ka samad lood ja võrdsuse ja ahnuse kooseksistents ennast ratsinaalseks nimetavas maailmavaates ilmne absurd.
    Kuid sellest ei järeldu, et ratsionalist peaks kristluse juurde tagasi pöörduma, kuid ühisosa tekkiva irratsionaalsetest müütidest vaba ratsionalismi ja vanade uskude vahel võib olla oluliselt suurem, kui praegu. Just pesuveega väljaheidetud punktid tasub vaadata üle ja vastupidi: püsiteesid kõikide võrdsusest ja isegi vabadusest ilma igasuguse sisemise dimensioonita on mõttetused.
    Aga jõudu selle oma vaatepunkti väljendamisel!
    Ajapuduusel vabandan pealiskaudsuse pärast, kuid viite eest aitäh, oleksin ehk EPL jätnud täna tähelepanuta. Arvatavasti mõtlen veel edasi nende asjade peale.


    Sekeldaja, blogspot.com pealt

    By Anonymous Anonymous, at 12:24 PM  

Post a Comment

<< Home