.comment-link {margin-left:.6em;}

KyberKurat

Idiotismi võidukäik(6): juriidiliselt on kõik korrektne!

Thursday, August 03, 2006

Eestlased innovaatikud

Jäi kõrvu, et korraldatakse Veneetsia X rahvusvahelise arhitektuuri biennaali Eesti väljapanekut. Väljapanek tegeleb mobiilpositsioneerimise ja selle kasutusvõimaluste uurimisega.

Osa ekspositsioonist on online keskkond www.jointspace.ee (hetkel www.positium.ee/jointspace), kus on näha inimeste liikumist Eestis reaalajas. Sellele lisandub projekti käivitudes võimalus saata kohapõhiseid sms´e, pilte, lisaks flanöörimine - ehk ise valitud kohas ja ajaks positsioneerimise käivitamine jms. Saadame selle kohta infot kui keskkond tööle läheb. Samuti saad ise vaadata enda ja sõprade liikumist, sms´ide abil jointspace keskkonnas kohapõhiselt suhelda. Sõpru/tuttavaid saate ka ise osalema kutsuda. Ainukeses tingimuseks on EMT, POP, SIMPEL või DIIL mobiiltelefoni kasutamine.

Positsioneerimine käivitub alates 15. augustis. Täpsemalt teavitame liitunuid. Kui oled osalemisest huvitatud, siis anna teada sellele aadressile: siiri@ut.ee ning osalemiseks vajalik leping saadetakse otse sulle.

Ja näete, siin on ilmselt seda tehnoloogiat juba testitud ning saadud, et tüüpilisel eeslinnlasel tuleb iga päev tegeleda 70 km ulatuses logistikaga.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home