.comment-link {margin-left:.6em;}

KyberKurat

Idiotismi võidukäik(6): juriidiliselt on kõik korrektne!

Friday, May 05, 2006

Uus erutav teema - iive! - "seksikas" kas pole?

Kuna kõik kirjutavad, siis mina ka.. kuigi panen esiti siia kirja kõik need, kes mulle ennist on sama teemaga silma jäänud:
Alustuseks trobikond postitusi Punaselt Hanrahanilt: 1 - point: iive on sõltumatu poliitikast, 2, 3
Egokulturism
Vasak Viisel Sirje (heal lapsel nii palju nimesid, et ei teagi mida kasutada)
Banaaniahv
Ramloff
ja huumorit Meelis Trepilt

Esiteks, kogu see jutt on mõttetu, sest ma olen 80% veendunud, seda maksu iialgi ei tule... või järgmise 20 aasta jooksul (95% kindel). See on mingite poliitikute furoori-tekitamise meetod, viskasid rahvale kondi ja pööbel nüüd täie vihaga järab seda.

Ühelt poolt on minu veendumuse põhjuseks see, et see tooks esile liiga selged paralleelid nõuka ühiskonnaga, millest me ikkagi üritame kaugeneda ning teiseks seetõttu, et see maks peaks olema tunduvalt rohkem kui kunagine 6 prossa, et mõjutada inimesi lapsi saama.

Hommikul uudistes räägiti, et ühe põngerja üles kasvatamiseks kulub ca pool milli. Esimestel eluaastatel umbes 20 tuhhi ja hiljem juba keskmiselt 33 tonni. Nüüd vaatame, mis meil on keskmine palk - ca 7 000; kulu lapse kohta kuus: võtame ümmarguselt 2 000 = seega, peaks lastetusmaks olema (meetodil "tõeline kirves", s.t et oletame et keskise palga neto on 7 000) 28% !!! Noh, Orav, mis sa sellest mõttest arvad? Sobib ilusti tulevase 18 või 12%se tulumaksu võrvale?

Palun, näidake mulle seda valitsust, kes on nõus sellise maksu kehtestama. Ning kui see teha mingi tühine 6, 8 või 10% siis tegelikult see ei ole ole mingi trahv laste mitte saamise eest - lapsi mitte saada on ikka odavam. Samas kui tahetakse teiste meetoditega riigikassat täita, siis see on hoopis teine ooper.

Veel huvitavaid nüansse seoses selle kavaga on vanused, millest alates tuleks hakata maksu maksma. Et kas meestel kõrgev vanus kui naistel, kui nii, siis tänapäeva maailmas olgu sellele krdi hea põhjendus :=) jne jne. Kahjuks ma ei tea, kuidas Merlise peamiseks mureks olnud viljatute ja muude küsimus oli NSVLis lahendatud, s.t et kas nemad pidid ka maksma või viisid tsinovnikule tõendi ja said vabastuse.

Nõustun nii Arni kui Sirjega, et sündimus on sõtlumatu ja suunamatu ning sõltub eelkõige tajutud turvalisusest mitte mingist haledast mõnest tuhandest kroonist, mida vanemahüvitise nime all ca aasta peale sündi (nüüd juba kauem veidi) makstakse. Selles suhtes on poliitikute peesitamine sündidearvu tõusu paistel lapsik ja nõme. Ja Mario poolt välja toodud nüanss, et meie issi-rahvastikuminister-Rummo, on võtnud iibe teema oma südameasjaks... nojah... maigutame suud ja nendime, et meil on liiga vähe positsioone, mida koalitsioonis jagada, mistõttu tuleb neid juurde tekitada.

Mitte et rahvastikuga, rahvastikuprotsessidega ei tuleks tegeleda või noori peresid toetama, kuid enamus nendest asjadest millega rahvastikuministri büroo tegeleb oleks justkui Sotsminni all - nt tervishoid, vaesus (laste vaesus, vaesusrisk jne); ja minu meelest migratsioon ei ole üks nendest teemadest, millega Rummo oma pääd vaivaks! Ja migratsioon on vist midagi sellist millega võiks tegeleda vist siseminn äkki, või ka majandusminn. Ja vat nt migaratsioon ja sellega seostuvad probleemid, eriti seoses ELiga liitumisega ning võõrtööliste saabumisega tuleks selle teemaga tegeleda. Ja ikkagi tervishoid ja eluiga.

Kuigi ega poliitikud ei nuta iibe pärast mitte seetõttu , et neid see iive või rahvaarv kui selline kotiks. Minu ketserlik mõte kahtlustab ikka seda, et mõeldakse üks aastakümme ette (võibla ka kaks, kuid siis ei pruugi enam nemad elus olla, et poliitikat teha ja sealt tulu lõigata - tuletagem meelde Eesti meeste keskmist eluiga ~65 aastat; AGA perekond Masendav on näidanud, et poliitika on perebisnis, nii et peab ikkagi jätkusuutlik olema!) ja kui noori ei teki juurde, kes siis hakkab tulevikus pensione maksma jne jne.

Muide, mis te arvate, kas Masendav erakond hakkab ka mutter Abiratta kombel oma veebi muutma... samas... vaevalt! Neid see ei koti, enamus nende valijatest nagunii ei mõika seda keelt ja arvutiteni on nendel nagu kuuni kaikaga, nii et mis tast tühjast ikka muuta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home