.comment-link {margin-left:.6em;}

KyberKurat

Idiotismi võidukäik(6): juriidiliselt on kõik korrektne!

Tuesday, February 07, 2006

Rubriik: Kreisid ideed ehk kuidas ID kaarti promoda

Oma üllatuseks olen ma avastanud, et peaaegu kogu Eesti noorsugu on rates üleval. Ma ise olen vist juba kahe jalaga hauas, sest mul ju sellist kontot ei ole... ja üldse ei saa ma sellest rate haibist aru. Aga see selleks.

Riik peaks hakkama rate seltsimehega koostööd tegema. Kindlasti annaks mingid teenused... noh, olgem ausad, pandaks rate hindamine ID kaardi põhiseks, oleks kaks võimalust - rate.ee kukuks kolinal kokku või ID kaardi lugejate läbimüük sajakordistuks ning see palju oodatud hüpe IDkaardi kasutajate hulga suhtes oleks toimunud. Nüüd veel ainult väike tõuge ja saadaks ka kõik need tiinekad e-valima.

Kogu jutul on muidugi üks nõrk koht. Nimelt enamus ratekaid on alaealised, kellel ei ole veel ei hääleõigust ning ka iseseisvalt saavad nad alles 15aastasel muretseda endale selle kartotska. Samas muidugi kui emmedele ei ole probleem oma alaealistest tütardest pesuväel pilte rate jaoks teha, siis ehk ei ole ka liiga tülikas neid lapse eest see taotlus ära täita.

Aga jah, läbi rate kasvab meie tulevane neti-põlvkond... oleks ju tore kui nad oskaksid kasutada netti ka muuks kui hinnete panemiseks... Näiteks: kirjutama juba õpivad - bloogid tulid... kuigi, khmm, oleks vist pidanud spellchecki ka kaasa andma.

Ja kes iganes arvab, et see mõte on idiootlik, neil on ilmselt õigus (kuulid niii kolisevad) :)
AGA: Kõigi suurte kangelastegudega saavad maha need, kes keelduvad uskumast nende ülesannete võimatust!

1 Comments:

  • Tähendab, raske, sm. Korobeinik ei oleks ideega nõus.

    Samas, annaks riigi poolt idee realiseerida hoopis teistpidi - nõuda, et Eesti veebilehtedel toimuks autoriseerimine ainult ID-kaardiga. Pangad selles osas ehk väga ei põeks - elion saab ka hakkama... Ideelabor saab ehk hakkama mingi pluginaga, mida ka vabavaralised portaalid saaksid oma koodile lisada... ja - voi'la, ID kaardi populaarsus tõuseks hooga...

    iseasi, kas lobistid sellega nõus on :P

    By Blogger Ray D. Noper, at 8:44 AM  

Post a Comment

<< Home