.comment-link {margin-left:.6em;}

KyberKurat

Idiotismi võidukäik(6): juriidiliselt on kõik korrektne!

Tuesday, February 21, 2006

Vaatame, paljud siis alkota surevad...

Paistab, et esmaspäevad on kujunenud uudiste päevadeks.

Tähelepanu vääriv on uudis öise alkoholimüügi võimalikust keelust. Kommentaarium, nagu alati, sõimab kõiki lollideks ja ütleb, et nii ei jõuta kuhugi...ok, mitte kõik, aga just see (sõna otseses mõttes) karjuv enamus.

Et mis mina sellest - poolt! Eesti rahvas tarbib juba niigi palju alkoholi, niigi palju toimub erinevaid (liiklus)õnnetusi purjus inimestega. Räägitakse siin negatiivsest iibest, no üritaks vähemalt seda olemas olevat rahvast elu hoida, et lõviosa ikka oma 65. või 70 juubelit näeks... ka mehed.

Ja argument, et tuleb/on taksoviin - no siis tuleb sellega võidelda... mõni väidab, nagu korruptsiooni puhul (antud juhul prostitutsiooni võrdlus ei sobi :S ), et see oli, on ja jääb, kuid sellega ju ikkagi võideldakse ja see on keelatud.

Pealegi ei räägita lauskeelamisest, lihtsalt müügi piiramisest. Palju on seltskondi, kes joovad kuni alko on otsas ja siis poodi varusid täiendama ja uuele ringile. Ühestküljest selline piiramine ei peaks haakuma minu liberaalse maailma vaatega, kuid ma leian, et mõnedes küsimustes, eriti mis puudutab alkoholi, kaotab osa rahvastikust oma otsustusvõime ja kaine mõistuse (-::-)

Ehk ei peaks riik tõesti mängima lapsehoidjat täiskasvatutele, kuid samas, täiskasvanutele peaks olema omane teatud ettenägelikus. Kui on teada, et plaanitakse nt. saabuvat Eesti Vabariigi aastapäeva võtta vastu kodutingimustes, on ju võimalik ka alkoholi varuda... ja kui varuti liiga vähe, no mis teha, tuleb siis õppida kaaspidutsejatega ka muud moodi mõnustalt aega veetma kui muudkui kallates ja kummutades. Võiongi kõigi eestimaalaste sõbrad-tuttavad nii hullud, et ainuke võimalus kuidas nendega on võimalik koos aega veeta, on end täis juua.

Ja lõpetuseks, ma veelkord rõhutan, et ma ei ole totaalse keelu vastu, lihtsalt öösel kell neli ja viis ei ole minu arvates vajalik igal purjus Matil ja Miishal endale uut tulivett muretseda... ok, võibolla nad ise tunnevad, et vajadus on, kuid ma leiab, et põhendatud ootust või õigust seda ka tingimata siis saada ei ole.

Ja veel, tuleb ka piirata, ma mõtlen tõsiselt piirata alaealiste alkotarbimist, alustades müügikeelu 100%-sest rakendamisest. Muide te ikka teate, et alaealisele alko ostmine on karistatav ning kui teid tabatakse ootab teis ca 400 prääksune trahv... ja summa võib nüüdseks olla tõusnud. Nii et inimesed, mõelge enne, mida te teete, kui mingile päkapikule pudeli olete nõus ostma. Kui muu mõtlema ei pane, siis loodetavasti potentsiaalne trahv paneb. Vaatamata sellele, mida kõik isehakanud doktorid alkoholi mõjust 16aastasele mehehakatisele arvavad, on siiski mingi mõte nende keeldude taga.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home